miercuri, 7 octombrie 2009

Batalia pierduta


Cind vad ca noi ca popor am pierdut batallia cu civilizatia,cu viata, ma apuca un pesimism, de-mi vine sa nu ma mai scol dimineata.
Dar imi dau seama ca sint totusi favorizata de soarta.
Vedeti, mereu se vorbeste de inaintarea virstei de pensionare, 65-7o de ani. si toti discuta in naivitatea lor, fie polioticieni sau oameni obisnuiti, ca substratul problemei este sa ramina pe drumuri fara nici un fel de obligatie din partea statului. fara nici un fel de venit.Ia sa ne gindim, la in jurul virstei de 5o de ani, nimeni nu mai are venoie de ei si prefera, un tinar sau o tinara. Ce se intimpla apoi?
Nimic mai simplu dupa citeva luni de somaj, ramin pe liber fara nici un fel de venit, nici leafa, nici somaj, nici pensie si au inainte fiind in virsta si poate chiar bolnavi l5 - 2o de ani fara nici un fel de venit, parasiti, bolnavi, fara asigurare medicala, aruncati in strada pe propriilefamilii ca pe un balast inutil, ca sa nu-i intretina.
Este totul aevea si acum. Stiti cite persoane respectabile din toate punctele de vedere sint boschetari acum in orasul Ploiesti? Imi este rusine sa le dau un ban, de pomana sau vre-un fruct din sacosa(dar le dau, si ma fac ca nu-i cunosc).
Acesta este adevarul ,degrevarea statului de a mai da bani de pensie , dar nu ca i-ar tine cineva la serviciu pina in pragul mortii.
De aceea zic ca totusi sint favorizata de soarta. Cruda, dar nu prea.
Sa vrea soarta, sa aveti o viata, foarte buna, caci in fata sortii toti sintem la voia intimplarii. Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
Publicat de Odorica Ion

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu