joi, 1 octombrie 2009

Sint indignata si vreau sa mor putin !!!


Foto: Asa ajungem curind cu totii !(am ales poza pe scuter, caci altfel era pornografica si va rusinati).
Sint de-a dreptul indignata de ce ceea ce vad la tv. V-am pliictisit mereu cu situatia, din ultimii 6o de ani ai tarii noastre. Sa-m i spuneti si mie cind ne-a fost noua, ramanilor mai bine. In vremea legionarilor oamenii si-au pus sperantele in ei caci, tara era sfisiata de vecinii nostrii. La mitinguri participau milioane de oameni. Mr. Antonerscu i-a abandonat apoi cind, devenisera prea puternici si deci periculosi. Apoi a venit razboiul inevitabil, cind ne-am depasit dreptul si am trecut si de Nistru. Sfirsitul razboiului ne-a adus, in situatia de tara invinsa cu toate bogatiile tarii, luate cu japca 2o de ani pentru compensatie. Nu am mai recuperat Basarabia si Bucovina nici acum. A urmat venirea comunistilor la putere, prin masluirea alegerilor din 1946. Poporul era multumuit ca scapase de razboi, chiar daca era dus la Canalul Dunare-Marea Neagra, la inchisori sinistre, la munca corectionala pentru reeducare, pentru a intelege ca nimic nu este al lui, totul este al statului.
M-am saturat de vorbele familiei mele, de la Piatra Neamt ca o ducem bine,(anii 195o-196o) ca in incercuirea orasului de trupele rusesti, ei beau urina, pe care nu indrazneau sa o bea ei, ci o daceau copiilor lor pentru supravietuire. Ca apa pentru ei, este cea mai bun a sampanie. Cred ca a fost greu dar pentru scurta durata.Pentru asta nu trebuia sa ne infrineze in dorintele noastre, facind comparatie cu incercuirea rusilor pentru, o scurta perioada de timp. Venirea lui Ceausescu calfa de pin gelica, impreuna cu analfabeta lui, Academician de renume mondial, ne-a distrus fiin ta umana prin infomatare. Datorii platite de intregul popor pina la ultimul cent, pentru mintea scurta a lui, de a prelua tehnologie din occident, inveghita, scoasa din uz fizic si moral.
La revolutie ne-a tresarit sufletul de bucurie, crezind ca vom renaste din nou. Dar nu am fost vigilenti si hienele au pus stapinire pe puterea tarii, pe avutia ei, pe banii si aurul ei. Noi am asteptat cuminti asa, sa treaca uraganul acesta de imbogatire, crezind ca tara va intra pe fagasul dorit si vomn renaste din nou.
Dar nici de data asta, nu am avut noroc . Ce sa asteptam de la aceste animale, care acum fara rusine se bat pentru ciolan,sa ramnina la ei si la neamul lor o vesnicie.
In timp ce marea masa a populatiei sufara de foame, boli nemiloase, infractori c riminali
Deci tara este scapata de sub control, este anarhie.
Eu va intreb care a fost, perioada buna in cei 6o de ani, caci vorba poetului:" eu ma duc sa mor putin" si ma voi intoarce sa o duc si eu bine cind va veni macar o luna, de liniste si de viata civilizata in aceasta tara, blagoslovita de D-zeu cu bogatii, dar apucate de hapsinii neamului, cu ajutorul votului nostru inconstient. De ce credeti ca se bat pe voturi acum ? Ca sa fie la volanul tarii in continuare, cit va fi Pamintul, sa suga, sa suga, sa suga.Nu ma uitati, spuneti-mi in acest 6o-7o de ani, cind ne-a fost mai bine? Ca vreau sa ma intorc in timp. Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
Publicat de Odorica Ion

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu