vineri, 30 octombrie 2009

Zeus vrea un cadavru ambulant ca Mar.Petain pus de marioneta de nemti la cirma guvernului francez


Philippe Pétain(Henri Philippe Benoni Omer Joseph Pétain) (n. 24 aprilie 1856 – d. 23 iulie 1951), a fost un mareşal al Franţei al care a ocupat funcţia de Şef al Statului în Regimul de la Vichy (Chef de l'État Français) din 1940 până în 1944. Pétain, care în 1940 avea 84 de ani, a fost cel mai în vârstă şef al statului francez din toate timpurile.

Erou din primul război mondial, acţiunile sale din timpul celui de-al doilea război mondial l-au adus în faţa tribunalului care l-a condamnat la moarte cu anularea drepturilor şi onorurilor civice şi militare pentru înaltă trădare şi colaboraţionism cu Germania nazistă. Condamnarea la pedeapsa capitală a fost comutată de Charles de Gaulle în închisoare pe viaţă. În zilele noastre, Pétain este considerat un trădător, iar pétainisme este un termen peiorativ folosit pentru definirea unui anumit tip de politică reacţionară.

Fac o paralela cu barbatii: "Stiti cum se zice ca,un barbat cu cit este mai prost, cu atit este mai bun (de barbat)". Asa se zicea acum 4o-5o de ani, poate acum nu mai este atit de adevarat.Sic ! Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu