marți, 20 aprilie 2010

Majoritate - majoritate absoluta(nu sintem toti prosti deodata)


Nu are nici un guvern, nici un presedinte cit ar fi el de zbanghiu, nu are dreptul sa isi bata joc de un intreg popor umilit , ajuns in totalitate in stadiul de cersetor. Figura caricaturala, de altfel din acest punct de vedere ultrasimpatic, nu face decit sa ne duca pe toti in colaps ecomonic, social, moral si de toate felurile.
E trist, foarte trist, chiar tragic pentru noi acest om malefic. Veselia lui cu hahaituri, este contagioasa pentru cei care nu gindesc decit pina in virful nasului.
Ce ste la noi de bon-ton, de mai mare hazul pentru prosti, in alte tari civilizate(nu-mi convine acest paralelism ultrauzat nesuferit mie, dar nu am ce face) ar descalifica pe orice politician si ar jigni intregul popor ca este luat de prosti cu comicarii de 2 bani.
Dar la noi este cuuul, l-ai vazut, pe zbanghiu rosu la fata, cum intr-un genunchi batind din palme, sub ploaia de lindeni de sub fustele crete ale tigancilor, care jubilau ca l-au ingenunchiat si pe presedinte. Toata lumea este vesela si spunea ca este super, inca un cuvint la moda pe care il aud cind sint intrebate pititele de la BAMBU.
Cind vom fi luati in serios si se va discuta deschis cu armele pe masa, despre viitorul nostru amanetat si prin imprumuturi internationale impovaratoare pentru zeci sau poate o suta de ani? Scapam de imprumuturi, doar daca ne iarta institutiile financiare de mila.
Dar sa nu consideram poporul asa prost. Nu tot si nu tot timpul.
Am mai scris in mai multe rinduri, vorbele acum sint mai actuale ca oricind , pentru a atrage atentia ca nu se poate la infinit dispretuirea poporului, caci nu sint prosti toti si nu tot timpul. Aduc in atentia dvs., a nu stiu cita oara, cuviintele regelui Angliei Henrik al 4-lea de Bolingbrok Uzurpatorul care a spus astfel explicind ajungerea lui la putere prin uzurpare, care ne poate fi exemplu:
"Razbunarea este o mincare care se maninca rece".
Cred ca ati inteles ca atunci cind se crede ca iau prostit pe prosti, deci crezind ca s-a racit ciorba atunci poate apare razbunarea, cu metodele Inchizitiei de mult apuse insotite de Doamna cu coasa.
Cum sa fac sa reusesc sa-i fac pe guvernanti sa inteleaga ca noi nu sintem prosti, si daca sintem, amuzindu-ne cum sta Presedintele, ingenunchiat sub fustele tigancilor care se rotesc victorioase ca e atit de afemeiat, incit nici nu mai stie pe sub ce fuste este. Si-a pierdut de tot controlul. Daca nu le este mila de noi, atunci sa-i facem sa le fie frica. Pina nu e prea tirziu pentru noi. O sa spuneti toate la vremea lor, si eu va spun ca a venit vremea, a venit si vremea noastra.
Nu uitati vorbele lui Henrik al 4-lea al Angliei de Bolingbrok,(1367-1413) Uzurpatorul :"Razbunarea este o mincare care se maninca rece" si faptul ca poporul este prost, dar nu este prost tot timpul si nu toti odata.
Scularea la apel, trezirea dintr-un vis urit si dintr-o amorteala nejustificata.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
Publicat de Odorica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu