miercuri, 14 aprilie 2010

O zi membra de partid ! (PNL)


V-am mai povestit cum in ian.199o m-am facut si eu membra de partid. Eu chiar am crezut in revolutie.
Simbata pe 27 ian.1990,am mers aici la Ploiesti pe str.Teatrului si la o mica incapere m-am inscris in PNL. Inscrierile le facea dr.dentist D. Eram la pozitia 8o-81.Am platit cotizatia de 5o de lei. De acolo dr.D. mi-a spus daca vreau si eu sa vin la demonstratia de la Buc.de a doua zi duminica 28 ian.Eu nu am mers, caci nu-mi vedeam capul de treaba acasa.Era obositor. Dar vazind a doua zi la tv. ce balamuc a iesit, cu arestari, batai si anuntul dat de Iliescu, ca au aparut pe strazi legionarii imbracati in camasi verzi, ca se fabrica bani falsi, mi-am dat seama ca este o diversiune periculoasa.
Nu am dormit toata noaptea, de grija ca ma aresteaza, ca ma da afara din serviciu,eu lucramm atunci in armata. Cum s-a facut dimineata m-am si dus la sediul PNL unde l-am gasit secretar pe sotul lui Sanda Remus, care era pensionat de boala, avusese infarct si il pusesera secretar la PNL. Zic Remus da-mi o foaie ca imi dau demisia din partid. El imi spune stai linistita ca,toate adeziunile au fost luate de angajatii de la Ambasada Americana din Bucuresti azi noapte, cu un camion militar. Nu e nici un pericol.El a zis ca chiar daca moare nu face ca mine, ca sint o fricoasa cum nu a mai vazut, tremur si de umbra mea.
Eu nu si nu ca mor, vreau sa-mi dau demisia.
Mi-a dat o foaie A.4 si din cauza emotiei am scris catre, pres.PNL Quintus in loc de Domnule am scris Tovarase. Dar nici eu nici Remus nu a vazut.
Mi-a spus cind am mai trecut pe acolo, sa vad daca mi-a fost aprobata demisia, mi-a zis ca da. Dar a modificat Tovasara cu Domnule. Si lui atras altii atentia.
Remus a murit demult peste 10-15 ani, eu mi-am vazut in continuare de treaba mea, chitanta de 5o de lei, pe care am platit-o ca prima cotizatie am rupt-o, doar o insigna cu PNL metalica am pastrat-o ca amintire.
Asa s-a terminat pentru mine functia de membru de partid, de o singura zi.
Ce s-a mai intimplat la U.M. unde lucram v-am mai povestit, au venit sefi mari de Min .Apararii, au spus ca tot ei sint la conducere, sa ne vedem de treaba si a enumerat citeva persoane, care faceau propaganda taranista si i-au dat afara din serviciu.
Dar au ajuns foarte bine.Una care facuse propaganda pt.taranisti, a inchiriat un camion cu plata chiriei dupa primele transporturi si a luat din depozitul de materiale de constructii, carton asfaltat, cu care a mers la sate si nu putea face comenzilor. Apoi si-a luat camioanele ei si tot asa ani de zile, incit de atunci era milionara cu sute de milioane si noi trageam de fiecare leu.Atunci nu se platea impozit statului, tot ce cistiga erau banii ei curati.
Avea o sora inginera si toata lumea le caina ca vai,ce suparare pe parinti ca una este inginera si una mai slaba la minte muncitoare.
Nu a fost asa caci muncitoarea, a devenit mare patroana putred de bogata si sora ei statea cu frica in sin ca o da afara din serv. si ajunge angajata lui sora-sa, sa ajute la descarcarea baloturilor de cartoane asfaltate. Nu stiu ce a mai fost, dar eu, am incalecat pe o sa si v-am spus povestea asa.
Eu scapasem, de mine nu stia nimeni nimic si nici nu facusem propaganda, dar am tras o spaima, sora cu moartea. Traiasca cei fara de partid ca mine! Cine o face ca mine ca mine sa pateasca. Ura, Ura, Ura !
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu