joi, 25 noiembrie 2010

Misterul "Calaretului fara cap".

Legenda “călăreţului fără cap” este cunoscută de multă lume. Omul care a devenit “călăreţul fără cap” era un mercenar, angajat de către trupele britanice pentru a lupta în America în anul 1776. El şi-a pierdut viaţa în bătălia din apropierea localităţii Sleepy Hollow, capul său fiind spulberat în urma unei lovituri de tun. Conform unei legende locale de mai târziu, călăreţul s-a întors în spirit pentru a lua capetele celor vii.
În anul 1820, scriitorul Washington Irving, când a scris povestirea sa, “Legenda din Sleepy Hollow”, şi-a bazat-o pe această legendă.
Care sunt puterile acestui “călăreţ fără cap” conform acestei legende? Fiind o fantomă venită pe pământ, el avea puterea de a trece prin orice materie (casă, copac, pod etc.). Nu i se putea face rău (decât prin mijloace mistice) şi se putea mişca mult mai repede pe pământ decât atunci când era în viaţă. Luminescenţa substanţei sale eterice îi permitea să strălucească în întuneric. Avea de asemenea posibilitatea să apară şi să dispară pe neaşteptate. Putea totodată să inducă frica celor care îl vedeau, care uneori puteau face atacuri de cord.

Alte articole asemanatoare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu