sâmbătă, 12 februarie 2011

Extremistii vor autonomie?

Extremiştii maghiari îi cer autonomie lui Băsescu

Consiliul Naţional Secuiesc (CNS) i-a cerut, marţi, într-o scrisoare deschisă, preşedintelui Traian Băsescu, să iniţieze consultări cu reprezentanţii secuimii pentru ca autonomia să fie transpusă şi în practică.
Scrisoarea este formulată în limba maghiară, este semnată de o parte din liderii CNS şi toţi cei care susţin acest demers de obţinere a autonomiei secuimii pot semna documentul.
Vicepreşedintele filialei din Gheorgheni a Consiliul Naţional Secuiesc Zsolt Arus are încredere în faptul că la această iniţiativă vor adera multe persoane, informează politicaromaneasca.ro.
„Ultimii 20 de ani au dovedit faptul că ideea potrivit căreia ‘acasă trebuie să fie linişte şi totul se rezolvă de la Bucureşti’ nu este adevărată. Se pare că, dacă nu reuşim să mobilizăm comunitatea şi nu vom reuşi să-i cooptăm pe oameni în această mişcare, atunci nu vom reuşi să obţinem rezultate”, a precizat Zsolt Arus.
Cei care doresc să adere la această acţiune pot intra în posesia plicurilor timbrate conţinând scrisoarea la birourile Consiliului Naţional Secuiesc.
Sursa: Ziua Veche
http://blog.nouadreapta.org/ 
http://singurafelina.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu