miercuri, 16 februarie 2011

UE va pune in practica planuri de actiune in favoarea tiganilor

UE va pune în practică planuri de acţiune în favoarea ţiganilor

În toate ţările Uniunii Europene se vor pune în practică planuri de acţiune în favoarea rromilor (tiganilor) vor, a anunţat, duminică, comisarul european pentru justiţie, Viviane Reding.
Ea a atras atenţia că în Europa “s-a făcut foarte puţin pentru a rezolva aceste probleme”, iar “banii care sunt puşi la dispoziţie la nivel european nu sunt utilizaţi”.
“Toate statele membre ale UE vor trebui să aibă propriul plan de acţiune pentru problema rromilor (tiganilor). Fiecare stat va trebui să-şi facă datoria”, a declarat Viviane Reding, la televiziunea TV5-Monde.
De altfel Viviane Reding a provocat, în luna septembrie, o polemică aprinsă în cadrul UE, atunci când a comparat expulzările rromilor (tiganilor) din Franţa cu deportările din timpul celui de-al doilea război mondial. Continuarea
http://blog.nouadreapta.org/

In Rusia va fi lansat un canal de televiziune musulman


Muftii ruşi vor lansa în luna aprilie 2011 un canal TV musulman “cu caracter educativ”, a declarat pentru AFP, purtătoarea de cuvânt a Consiliului Muftiilor Ruşi, Goulnour Gazieva, într-un moment în care intoleranţa religioasă şi rasismul câştigă teren în Rusia.
“În prezent, canalul se află într-o perioadă de testare. Suntem într-o perioadă în care ne căutăm angajaţii potriviţi şi stabilim conţinutul programului”, a spus Gazieva.
Creat de către Consiliul Muftiilor, canalul tv “va contribui, iniţial, la educaţia spirituală şi morală”, a spus ea.
Conform recensământului din anul 2002, Rusia numără aproximativ 14,5 milioane musulmani, reprezentând 10% din populaţia estimată, în acel moment, la 145.170.000.
Un canal tv ortodox rus “Spas”, există încă din anul 2005. Creat pentru a “consolida valorile spirituale”, el este transmis prin satelit în Rusia şi CSI (Comunitatea Statelor Independente, unsprezece foste republici sovietice).
În ceea ce priveşte Islamul, până în prezent erau difuzate câteva programe finanţate de Statul rus pe canalul public Rossia. Continuarea http://blog.nouadreapta.org/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu