sâmbătă, 12 martie 2011

Mai exista "POLITICA" in Romania ?

Am reusit performanta sa distrugem pana si conceptul de POLITICA

Din cate am invatat, politica tine cont de dispute pe marginea opiniilor politice, ele fiind structurate in functie de doctrine, orientari (stanga, dreapta sau derivate) si totodata pe promovarea anumitor valori.
Am reusit performanta sa distrugem pana si conceptul de politica, astazi in dispitele dintre opozanti nu se mai tine cont de ceea ce am argumentat mai sus.
Personal nu fac politica (cu toate ca imi doresc), ci am luat atitudine fata de un stat care se doreste a fi de drept, european, unde drepturile omului sunt respectate. Dar, constat pe proprie piele, ca acest stat nu respecta regulile fundamentale ale unuia de drept, as putea da nenumarate exemple, dar mai are rost ….. aici nu discutam despre POLITICA, ci despre REALITATI!
Politica, incet …incet, nu mai exista, ai ia locul, momment……….
Cand fac o remarca catre acest STAT, dar numai putin:
Cine reprezinta STATUL???
Oare nu ……. dupa cum spunea astazi o buna prietena si citez:
“El saracu inca mai viseaza la tanti Nutzi, mai spera… sa-i mai “frece un nes
Vorba lui Florin Calinescu intr-una din emisiunile alea ale lui de pe vremuri de la PRO TV:
“Nutzishor, freaca-mi un nes”.
Oare cate nesuri o sa mai frece Nut…zishor? Ooops, am uitat: cenzura!
Ne cenzureaza ala…i se zice cica Chioru’ – The Big Bad Wolf din povestea cu Scufitza Roshie – “The Little Red Riding Hooooooood”! Acuma stim cine e Lupu’, da’ nu stim cine e Scufitza.
Ce vrea Lupu’ asta de la Scufitza? Nu i-a fost de-ajuns ca a papat-o pe bunicutza. Da, Lupu’ e la faza asta si a uitat proverbul acela cu “Nemultzumitului i se ia darul“. Poate ca nu stie povestea cu Scufitza Roshie. Nu stie ca, in cele din urma, apare un alt personaj puternic, Padurarul, care-i vine de HAC Lupului.
( N-as fi crezut ca voi ajunge sa vorbesc cu atata dezinvoltura despre acest Lup. Cum spui STARE: SA_MI TRAG NERVII?!!!!! Smile )”

Definitia politicii


Teoretic, politica este ştiinţa şi practica guvernării unui stat. Ea implică promovarea unor valori, orientări şi ideologii specifice unei anumite viziuni asupra vieţii şi societăţii (rezumat din DEX).
În funcţie de orientarile si valorile existente in societate, directiile principale se cristalizeaza sub forma partidelor politice. Acestea sunt grupuri de oameni care militeaza pentru transpunerea in realitate a valorilor in care cred si pe care le promoveaza. Ele sunt mai mult sau mai puţin pe placul cetăţenilor, si de aceea, sunt mai puternice sau mai slabe.

DAR …..

Ce este politica?

Copilul îl întreaba pe tatal lui, ce înseamna politica? Tatal îl pune pe genunchi si începe sa-i explice aratând exemple:
- Fii atent, copilas, eu aduc banul în casa, deci eu sunt CAPITALISMUL. Mama are grija de bani, deci ea este GUVERNUL. Bunicul tau are grija ca totul sa fie în regula, deci el este SINDICATUL. Babysitterul nostru este CLASA MUNCITOARE si cu totii muncim ca tu, POPORUL sa te simti bine si sa nu-ti lipseasca nimic. Iar fratiorul tau de câteva luni este VIITORUL nostru comun.
Copilasul retine tot ce a auzit si merge la culcare. În timpul noptii se trezeste ca fratiorul lui a facut caca în scutec si plânge. Se ridica si vrea sa-i zica mamei ce se întîmpla, dar asta doarme atît de adînc ca nu reuseste s-o trezeasca. Intra sa-i spuna babysitterului dar tatal lui tocmai se hîrjonea cu ea în pat în timp ce bunicul lui tragea cu ochiul prin fereastra. Nimeni nu-l observa, asa ca merge înapoi în pat. Ziua urmatoare tatal lui întreaba daca poate sa spuna cu propriile cuvinte ce înseamna politica.
Copilasul îsi aminteste de cele vazute noaptea si raspunde:
- Politica este cînd CAPITALISMUL profita de CLASA MUNCITOARE în timp ce SINDICATUL priveste neputincios. GUVERNUL doarme, nimeni nu baga în seama POPORUL, iar VIITORUL nostru este în cacat.
http://stareanatiunii.com/
http://singurafelina.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu