vineri, 27 aprilie 2012

O zi grea

SOCIALISTUL Victor Ponta, premierul desemnat de COMUNISTUL Traian Basescu! Minoritatile “tradatoare” si lacrimile senatoarei Placinta

autor: FrontPress 27.04.2012
Vineri a avut loc o şedinţă extrem de tensionată în Parlament, la finalul căreia 235 de politicieni au votat “pentru” căderea Guvernului Mihai Răzvan Ungureanu, cu patru mai mulţi decât minimul necesar. După acest deznodământ, Traian Băsescu l-a propus pentru funcţia de premier pe “micul Titulescu”.
În scurtul său mandat premierul MRU nu a apucat să adopte nicio decizie importantă, care să facă bine României, scrie NapocaNews. Mai mult, rămâne în mentalul colectiv cu mai multe decizii controversate, legate de vânzarea resurselor de la CupruMin, aprobarea exploatărilor gazelor de şist, pentru Chevron, respectiv scindarea Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, pe criterii etnice.
Moţiunea de cenzură depusă de Opoziţie, intitulată “Guvernul şantajabil”, a surprins exact aceste aspecte, la care se adaugă faptul că premierul a cedat în faţa şantajului primarilor Puterii, care cereau să le fie alocate anumite sume din Fondul de rezervă aflat la dispoziţia lui Mihai Răzvan Ungureanu, pentru câştigarea de electorat.
Ca urmare a rezultatului votului şi după consultările politice de culise, preşedintele Traian Băsescu, fost comunist şi comandant de navă cu girul Securităţii, l-a desemnat în această seară pe socialistul Victor Ponta pentru a-l înlocui pe fostul UTC-ist Mihai Răzvan Ungureanu. Liderul PSD urmează să fie confirmat în funcţie de către Parlament.
Ungureanu a avut cel mai scurt mandat din ultimii 68 de ani 
Guvernul Mihai Razvan Ungureanu a avut cel mai scurt mandat din ultimii 68 de ani, de când a căzut guvernul Constantin Sănătescu, în 1944, scrie Ziare.com. Acest cabinet a fost demis în a 79-a zi, în timp ce deţinătorul precedentului “record” a stat în funcţie doar 28 de zile. Cabinetul generalului Sănătescu a fost schimbat din cauza presiunii comuniştilor din România şi URSS.
Boc: Grupul minorităţilor naţionale ne-a lucrat pe la spate 
Preşedintele PDL, Emil Boc, a acuzat grupul minorităţilor naţionale că “a lucrat pe la spate” Guvernul, spunând că susţin guvernarea, dar votând moţiunea de cenzură, relatează Mediafax.
“Dacă grupul minorităţilor naţionale nu ar fi votat moţiunea de cenzură, Guvernul ar fi rămas în exerciţiu. Mi se pare incorect pentru un participant la guvernare să nu fie fair-play”, a spus Boc.
El a precizat că reprezentanţii minorităţilor naţionale ar fi trebuit să spună în coaliţie că nu mai susţin Guvernul, afirmând că este “un gest de profundă ineleganţă şi lipsă de demnitate”. “Grupul minorităţilor naţionale ne-a lucrat pe la spate”, a adăugat Boc.
Liderul PDL a apreciat că votul la moţiune reprezintă “o victorie a traseismului, a oportunismului şi a lipsei de caracter în politică”.
Pe de altă parte, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat după ce s-a întâlnit cu deputaţii reprezentanţi ai minorităţilor naţionale, că nu a negociat cu aceştia susţinerea pentru un Cabinet al USL, ci le-a mulţumit pentru participarea la votul moţiunii de cenzură.
“Nu am negociat nimic. Am prezentat încă o dată poziţia noastră de respect şi de colaborare întotdeuna şi le-am mulţumit că au participat la vot”, a spus Ponta. “Vreau să-i asigur pe domnii de la minorităţi că nu există şi nu va exista niciodată din partea USL vreo atitudine împotriva celor de la minorităţi”, a mai declarat acesta.
Senatoarea Sorina Plăcintă a plâns în faţa Elenei Udrea
Senatoarea Sorina Plăcintă a început să plângă astăzi înaintea moţiunii din Parlament, în timpul unei discuţii cu preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea.
În momentul în care a intrat în sala de plen, Elena Udrea s-a dus direct la banca în care se afla Plăcintă şi a început să discute cu aceasta, scrie Gândul. La un moment dat, Plăcintă a început să plângă, încercând să-şi şteargă discret lacrimile. Deputatul Theodor Paleologu s-a aşezat în faţa băncii în care se aflau cele două parlamentare, după câteva minute, blocând camerele televiziunilor.
Senatorul PDL Radu F. Alexandru a venit la cele două şi le-a avertizat că sunt filmate, moment în care Sorina Plăcintă s-a ridicat din bancă şi a plecat. Ulterior, Sorina Plăcintă a părăsit sala de plen, rugându-i pe cameramani să-i facă loc şi să nu o mai filmeze.
Plăcintă le-a reproşat reprezentanţilor mass-media că au ameninţat-o, precizând că va vota pentru moţiunea de cenzură. “În secolul XXI nu mă poate ameninţa nimeni. Aţi făcut-o destul cu fiul meu. Votez moţiunea de cenzută”, a precizat senatoarea PDL. Până la urmă aceasta s-a răzgândit şi nu a mai participat la vot, cel mai probabil în urma presiunilor sau a unui presupus şantaj. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu