miercuri, 17 august 2016

Atentie marita


 La o privire mai atenta....

La proclamarea independenței în 14 mai 1948, noul stat evreiesc a fost denumit oficial Medinat Israel, sau Statul Israel (după ce alte nume sugerate, istorice și religioase, inclusiv „Eretz Israel” („Țara Israel”), „Tzion” Sion, și „Yehuda” (Iudeea), au fost examinate și respinse). În primele săptămâni de independență, guvernul a ales termenul de „israelian”, pentru a indica un cetățean al Israelului, cu anunțul oficial făcut de către ministrul Afacerilor ExterneMoshe Sharett.
Numele Israel, a fost folosit în cursul istoriei, în utilizarea comună și religioasă, pentru a face referire la Regatul Israel antic, la noțiunea geografică a Țării lui Israel sau la întregul poporul evreu. În conformitate cu Biblia ebraică „numele de Israel” a fost dat de Patriarhul IacovExodul”. Cel mai vechi artefact arheologic,  menționează cuvântul „Israel" este Stela lui Merneptah din Egiptul antic (datată la sfârșitul secolului al 13-lea î.en).
Zona este, de asemenea, cunoscută sub numele de Țara Sfântă, fiind sfântă pentru toate religiile avraamice, inclusiv creștinism, iudaism, islam și Credința Baha'i. Înainte de Declarația de Independență a Israelului din 1948, întreaga regiune a fost cunoscută sub nume diferite, inclusiv: Siria de SudSiria PalestinaRegatul Ierusalimuluiprovincia IudaeaCoele-SiriaRetjenuCanaan și, în special, Palestina.
Statistici 
PIB pe cap de locuitor
36.051,15 USD ‎(2013)

Produs intern brut
290,6 miliarde USD ‎(2013)

Speranţa de viaţă
81,70 ani ‎(2012)

Repet numai pentru a  rezuma faptele petrecute acum 2000 de ani,care au ca rezultat situatia exploziva de pana acum dintre Israel si arabi.
Imparatul Hadrian drept pedeapsa aplicata evreilor pentru ca i-au ucis iubitul,  i-au alungat  de pe teritoriul lor de drept, teritoriul actual al Israelului unde au fost adusi  dupa razboi in 1947, implantati precum cuiul lui Pepelea. Motivele pentru care americanii le-au gasit, vi le-am spus mereu si pe evreii de acolo din tarile, unde isi gasise vorba aceea "binele capului", i-au implantat  acolo in mijlocului urgiei focului, alungand pe arabii care de 2000 de ani isi fac acolo veacul. Israelul cu 8 milioane de locuitori adunati de prin toate colturile lumii, beneficiaza de sume colosale si fluctuante, de miliarde de euro sau dolari anual,  pentru o asa mica populatie. Nu mai socotim intretinerea soldatilor americani. Daca privim atent,  vedem ca acesti evrei nu mai trebuie sa munceasca pentru ca muncesc altii pentru ei. Si ma mai intreb de unde privim, din ce bani au facut averile de miliarde cativa  Neica Nimeni?
Nu mai pun la socoteala cuvintele spuse de catre  autoritatile israeliene  pe care vi le-am pus eu zilele trecute ca, soldatii israelieni au liber la violarea femeilor musulmane pentru ca, le ridica moralul. Unde este  civilizatia, moralitatea care este impusa unor popoare ingenunchiate ca model?
Ati auzit de vreo criza financiara sau de orice fel in Israel? Trai Niniaca pe banii babachii!!!
Dar daca  ne uitam atent in ultimul an, tot mai multe oficialitati din UE vor sa inceteze contributia substantiala pentru intretinerea Israelului. Situatia din Ucraina, care a fost dintotdeauna parte dintr-un tot unitar numita Rusia, si unde UE nu a contribuit dupa ultimele evenimente decat cu  amenintari  soptite la adresa Rusiei, dovedeste ca acesti...UISTI gusati numai cand sunt atinsi la osanza, li se ascut simturile.
Nici americanii nu sunt mai linistiti si prin tot felul de organizatii civile deocamdata, cer  ca SUA sa  lege punga larga la dispozitia Israelului din  munca lor.
Asa ca daca Rusia va ataca frontal Ucraina se va schimba strategia marilor puteri.
Vor lasa balta Israelul care tine piept arabilor care, fiind siiti sau suniti, sunt contra evreilor si totusi musulmanii insumeaza peste un miliard de suflete, care numai fricosi nu pot fi numiti, in timp ce evreii se vor face una cu pamantul la figurat bineanteles,  cele 8 mil. de  amarati atunci vor fi absorbiti de musulmani care, vedeti ca nu raman cu nimic datori. Am zis amarati ironic pentru ca, evreii vor pleca acolo unde si-au depus averile din spirit de prevedere.
Dar in aceea situatie nu ne pasa de altii, precum de haina ci, de camasa, adica de noi romanii, complet saraciti si nepregatiti pentru urgia ce va urma  asupra noastra, noi romanii care suntem in situatia evreilor dar, care am tras de saracie nu ca  israelienii, imbuibati datorita jocurilor interesate ale mai marilor lumii.
Cat despre alesi ? Vor fugi ca iepurii din bataia glontului, urma scapa turma.Bineinteles la vaca mulsa de la noi, unde vor trai mai ceva ca la Mamaia. Nici acum nu ne trezim ????

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu