marți, 9 august 2016

La rascruceTeodora, prostituata împărăteasă ... imperiul bizantin ... Deşi a fost prostituată în tinereţe, împărăteasa Teodora devine protectoarea moralei.

Degringolada prin care trece Romania se datoreaza si  pupincuristilor care  influenteaza pe  alesii care sunt cam scurti la minte si nu stiu sa smulga din radacina buruienile cu care se inconjoara.
Insecticidul pentru anihilarea lor trebuie sa fie pulverizat permanent pentru ca, nu se poate starpi  definitiv niciodata.
Pentru a vedea capacitatea  dovedita in milenii cat de important este staful care inconjoara un mare om, sa ne aducem aminte de imparatul Iustinian care analfabet fiind a fost capabil prin  sfatuitorii lui sa construiasca  biserica Sf.Sofia din Istanbul, capodopera a artitecturii lumii care a rezistat tuturor vicisitudinilor vremurilor inclusiv mari cutremure. In  primul rand trebuie sa tinem cont ca imparatului Iustinian fiind analfabet i s-a decupat intr-o bucata de metal contururile semnaturii lui. Si asa a semnat aproband  toate conceptele arhitectilor, care i-au prezentat schitele pentru aprobare. Daca urmarim,  vedem ca s-a avut in vedere prin concept,  trainicia constructiei pentru milenii.
In al doilea rand Imparatul Iustinian a luat de nevasta  pe Teodora imparateasa fosta prostituata, ceea ce denota ca era un barbat neafectat de precepte invechite.
Inaintasul lui imparatul Constantin cel Mare, intemeietorul Imperiului roman de rasarit, care impreuna cu mama lui Elena a pus bazele crestinismului bazat pe iertare si morala.
Dar revenind la prostitutia din acea vreme sec.VI d.c., nu exista pericolul sifilisului care a fost adus de navigatorii lui Cristofor Columb din America, in sec.XV.
Imparateasa Teodora a murit spun cercetatorii in domeniul medicinii de cancer, posibil datorat vechii meserii.
Dar ce este important este ca acest imparat care a ramas in istoria lumii ca un Imparat capabil sa distinga intre multele gunoaie oferite de curtenii lui, si diamantul veritabil, care a dovedit c, doar capacitatea unui conducator de a se delimita de nulitati si de ai accepta numai in mod periferic in deciziile sale.
Aceasta este cred eu ca,  sta la baza  mersului inapoi ca racul al Romaniei care in acesti 26 de ani putea sa-si ia avant  fara nici om opreliste si asta daca toata aceasta pleiada de nemernici care ne-au condus,  nu impuneau in mod hotarator gandirea stramta si mai ales prioritara data sexului si mai ales darea miliardelor de euro pe mana uneia care, nu trebuia sa aiba acces la ele numai pe baza performantelor celei mai vechi meseri, lucru dovedit pana acum dar care a constituit picanteria vremii apuse sper pentru totdeauna.
Dupa reasezarea  scenei politice  trebuie sa indepartam vivandierele actuale si cu potential in devenire si pentru asta trebuie sa departajam  inteligenta  nativa, de sexul fara nici o noima, numai pentru distrugerea unei natii, care se poate face la un  stabiliment chiar de lux, cu costuri foarte mici fara nici o ingerinta in bugetul statului.
Poate m-am intins cu acest subiect prin exemple din trecut dar, important este, sa retinem ca  decidentii mai ales ai Romaniei, trebuie sa fie inconjurati de oameni capabili si sexul sa se faca in stabilimente fara a amesteca acest necesar obicei, cu problemele stringente ale unei tari si ale unui popor care isi constuieste viitorul pentru sute sau mii de ani, construit pe moralitate in primul rand.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu