sâmbătă, 13 august 2016

Mersul racului


Un hârciog somnoros s-a făcut rotocol şi s-a pus pe hibernat. Numai că nu şi-a ales locul potrivit. El şi-a făcut culcuş într-un cuib de vară ce urma să fie ridicat de autorităţi. Când oamenii au verificat cutia pe care o considerau goală, au descoprit un fel de mingiuţă cu blană.
Când s-au uitat cu mai multă atenţie, au văzut că are şi un fel de codiţă lipită de corp. Atunci şi-au dat seama că au de-a face cu un animăluţ în plină hibernare. Numai că în 15 minute, acesta s-a trezit. De regulă, hârciogii hibernează din luna octombrie până în luna mai.

Are un corp gros, coadă scurtă, prezintă buzunare în amândouă părțile gurii în care își depozitează hrana pentru a o transporta în galeriile subterane unde hibernează. Blana este de culoare gălbui-roșcată, cu pieptul și burta negre. Coada este scurtă. Formula sa dentală este 1/1, 0/0, 0/0, 3/3.

Prietenia subreda marca gradinita grupa mica dintre tarul rus si sultanul turc m-a intristat iremediabil si mi-am zis in barba " uite pe cine se sprijina viitorul omenirii:)))"
Dar  si cu ei si fara ei  voltele  autodistrugerii omenirii nu mai pot fi oprite. Nu mai reiau  caricaturile care vor conduce America, piftiile fara usturoi ale Europei care nu sunt cu nimic mai prejos si pun umarul voiniceste la aducerea  cat mai curand a omenirii la comuna primitiva. Stiti cum se spunea in vremea copilariei mele la  armele ce se vor folosi in al 3-lea razboi mondial?
Luptele se vor da cu arcurile cu sageti. Cred ca lideri ai lumii mai prosti prin autosuficienta, nu a avut omenirea in  ultimii 5000 de ani. Si asta datorita celor  dezinteresati fata de cine ne conduce. Acestia stau cu capul in nisip si ce se intampla la coada lor nu-i intereseaza atata timp cat, mai pot baga ceva in buzunarele  faciale precum harciogii. Aceste mici gandim  noi, inactiuni ne distrug precum picatura chinezeasca in timp, dar iremediabil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu