vineri, 18 noiembrie 2016

ROMANIA NECONDUSA

Grecia: Zona rău famată din Exarchia

To Vima Atena

În faţa mesajelor ce îi aduc un omagiu lui Alexis Grigoropoulos, tânăr anarhist ucis în cartier în 2008.
În faţa mesajelor ce îi aduc un omagiu lui Alexis Grigoropoulos, tânăr anarhist ucis în cartier în 2008.
Piaţa este un termometru al societăţii.

 Ii vedeti in stare pe imbecilii nostrii la O ASA GANDIRE....ADANCA...

Se spune ca tara este condusa haotic. Nimic mai fals. Tara nu este condusa deloc. A lasa lucrurile si deciziile la voia intamplarii, face ca haosul sa se instaleze fara nici un efort de gandire.
Sa credem ca guvernantii nostrii fac efort prin  materia cenusie este absurd si le dam o importanta mult prea mare comparativ cu valoarea lor umana.
Asa ca si cu anarhia. Anarhia este  bine ticluita nu este lasata la voia INTAMPLARII.
VEDETI ISTORICUL ANARHIEI, VEDETI SI FRATELE LUI LENIN EXECUITAT.
Sa nu oferim actualilor alesi merite meneritate, fata de aptitudinile lor intelectuale.
Dobitocilor de acum  nu le sta gandul decat la jefuirea tarii si la tradarea ei instrainand totul inclusiv pe noi.

In a doua jumatate a secolului XIX si inceputul veacului XX s-a raspandit o forma de terorism de stanga sub deviza generala „Propaganda prin fapte”. Intelesul acestei sintagme era relativ „simplu”: violenta este mai convingatoare decat vorbele. Acest mod de gandire conducea inevitabil la respingerea ordinii de stat si la actiuni extreme in afara legii, care sa „justifice” situatia inacceptabila a paturilor nevoiase ale societatii.
Revolta si represiune
 Istoricii considera ca artizanii ideilor radicale ale anarhismului sunt italianul revolutionar Carlo Pisacane (1818-1857) si revolutionarul rus Mihail Bakunin (1814-1876). Acesta din urma a elaborat si conceptele de „social-anarhism” si „colectiv-anarhism”, impotriva ordinii de stat. Un promotor al anarhismului in Franta a fost Clement Duval (care a sfarsit incarcerat in Guiana franceza), iar in SUA au fost Emma Goldman si Alexander Berkman (el insusi autor al unui atentat).
 Diversificarea formelor teoretice ale anarhismului – sub dilema: actiune individuala sau colectiva – are o importanta mai mica in contextul de fata. Vom sublinia evenimentele care exprima radicalizarea totala a gandirii anarhice, in diverse tari.
 Anarhistul german Emil Max Hodel (1857-1878), apartinand unei asociatii social-democrate din Leipzig, a incercat sa-l ucida cu focuri de revolver pe kaiserul Wilhelm I al Imperiului German. Era ziua de 11 mai 1878. Kaiserul (81 de ani pe atunci) era intr-o caleasca, la o parada, cu fiica sa Louise de Prusia. Hodel a ratat si a fost decapitat in acelasi an.
 Anarhistul italian Giovanni Passannante (1848-1910), a incercat sa-l ucida pe regele Umberto I al Italiei, la 17 noiembrie 1878. Cortegiul regal se afla la Napoli, si suveranul era insotit de sotia Marguerita si de prim-ministrul Benedetto Cairoli. Passannante a iesit din multime si s-a apropiat de caleasca, avand un cutit cu care l-a atacat pe rege strigand „Viva Orsini! Viva Republica!” (Felice Orsini fusese revolutionarul italian care a incercat sa-l ucida pe Napoleon al III-lea). Pana sa moara intr-un azil, Passannante l-a acuzat pe Umberto I ca a tradat „Renasterea italiana” (Risorgimento).
 In SUA, anarhistul Leon Czolgosz, Muncitor in siderurgie, l-a ucis pe presedintele William McKinley, in 1901. La 6 septembrie, in Buffalo, statul New York, Leon l-a impuscat de doua ori pe presedinte, in abdomen. Dupa 8 zile McKinley a murit din cauza infectiei. Noul presedinte Theodore Roosevelt a declarat razboi total anarhismului si ucigasul a fost executat (foarte repede, la 24 septembrie) prin scaun electric, la Sing Sing.
Fratele lui Lenin
 Alexandru Ulianov (1866-1887), absolvent de colegiu si Universitatii Sankt Petersburg, a condus grupul anarhist Narodnaia Volia (Vointa poporului), care a incercat sa-l ucida pe tarul Alexandru al III-lea, la 1 martie 1887. La 1 martie 1881, aceeasi organizatie il ucisese pe Alexandru al II-lea. Ulianov (fratele mai mare al lui Lenin) era si ideologul si chimistul grupului, el pregatise dinamita. Cinci dintre conspiratori au fost executati prin spanzurare, printre care si Ulianov. Se spune ca acest fapt l-a radicalizat pe Lenin, care nu a uitat moartea fratelui cand familia tarului Nicolae al II-lea a fost executata, in 1918.
PAUL IOAN
Anarhismul (din limba greacă αναρχία - „fără archon”, fără stăpân) este o doctrină și mișcare politică ce a luat naștere in secolul al XIX-lea pe continentul european. Printre primii reprezentanți ai anarhismului îi găsim pe filosoful englez William Godwin, francez - Pierre-Joseph Proudhon, ruși - Piotr Kropotkin și Mihail Bakunin, italian - Errico Malatesta și germanul Max Stirner.
Anarhismul susține distrugerea statului existent ca principala sursă a asupririi și exploatării oamenilor. Anarhismul distruge un edificiu pentru a crea un altul, ordinea statală este înlocuită cu ordinea născută din libertate. Anarhismul a fost teoretizat, pentru prima oară, de către William Godwin. Primul anarhist declarat este, însă, Pierre-Joseph Proudhon, care, în cartea Que-est-ce que la propriété? (Ce este proprietatea?), realizează prima critică economică a statului.
Din Europa, anarhismul se extinde și în SUA. Scriitori ca Benjamin Tucker, Lysander Spooner, Josiah Warren pun bazele unui curent anarhist distinct față de cel european, acesta caracterizându-se prin pragmatism și individualism.
Astfel, există două mari curente anarhiste corespunzătoare locurilor de apariție. S-a conturat un anarhism de stânga (european), bazat pe scrierile lui Proudhon, Nestor Mahno, Errico Malatesta sau Piotr Kropotkin și un anarhism de dreapta (american), fundamentat prin scrierile lui Benjamin Tucker, Lysander Spooner, Murray Rothbard, David Friedman.DAR NUMAI HAZARDUL DE NECONTROLAT CA FACUT CA UNELE SA FIE SFARSITE INACCEPTABIL PENTRUI CEI IMPLICATI.
Aceste clarificari venite cam tarziu erau imperios necesare VEDETI CA ACESTE ACTIUNI AU FOST PUSE LA CALE CU METICULOZITATE.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu