joi, 1 decembrie 2016

Un magar

Un Magar cu coada in fata ne conduce

O vorba din batrani spune ca:" de ceea ce iti este frica nu scapi". Asta cred eu vazand masurile uriase disproportionate de  protectie, fata de propria persoana, luate intru apararea acelui Bland Ben,  in realitate un Magar cu coada in fata (tot din batrani este aceasta expresie).
Nu imi amintesc ce au facut 2 neinvitati la ceremonie Zilei Romaniei de 1 dec. doar ca, au chemat lumea la vot, dar de dl. Tariceanu stiu ca a dublat pensiile. Insa  acel Magar cu coada in fata stiu ca, la Cotroceni cu toata  trierea cu severitate a celor care patrund inauntru azi, care sunt mai legitimati sa  fie acolo au dreptul caci, nu sunt ingaduiti datorita marinimiei romanilor ca el.
Ca traitor al acelor vremi din anii 1950 pot spune ca, atunci cei care faceau nefacute, aveau in spate URSS cu trupele pe teritoriul tarii si poate nu erau asa de rapaci in  schingiuirea legilor, pe cand aceste moturi de la cacat de acum, nu au pe nimeni in spate, decat indolenta noastra fata de a  aplica  dreptatea si a arunca de pe piedestalul pe care s-au cocotat asteptand sa-si faca numarul 5 sau 10 ani. La asa  magarie nu trebuie asteptat nici o luna, pentru ca apucaturile  primitive, se vad chiar de a doua zi de la instalare. Ati vazut cum un  presedinte ales in Asia de sud dupa alegere si-a tras 5 amante si carora le-a construit 5 case(nu palate) si dupa 5 luni a fost dat jos si condamnat la moarte, ulterior la inchisoare pe viata. Vedeti ca asiaticii au sangele iute, nu asteapta sa faca o tara praf ci, actioneaza imediat ce au aparut norii uraganului, care duce in final la dezastru. Noi ce facem ? Asteptam! Ce ! Sa nu mai fim ingaduiti sa fim cetateni ai Romaniei si sa fim dati afara, sa plecam unde vom vedea cu ochii, cu traista in bat, si sa dam tara celor care ne-au dispretuit, furat si umilit?
Cand ne vine mintea la cap ? Cred ca de maine trebuiesc luate urgent masuri pentru ai taia coada din fata acestui Magar impopotonat de catre noi, ca sef al statului, ca  primul in gandire,  sa fim aliniati la singurul sau neuron vestejit.
Daca nu am actionat de ieri, nici acum dupa ce si-a dat arama pe fata si de 1 dec., ziua pe care a  dispretuit-o si la care nu a participat niciodata la Sibiu in calitate de Primar, nu este tarziu. Acum nu mai este un primr provincial ci, este  cum s-a   enuntat in mod neadevarat ca sef al statului. Ce sef este el daca  pe romanii cinstiti ii imparte  ca apele din Biblie in doua, apreciati de el si neapreciati tot de el.
Noi romanii nu suntem revarsarzi, ci facem "momos" pentru altii.
Vedeti ca nici  Vlad Tepes si nici A.I.Cuza nu sunt pomeniti in Bisericile Ortodoxe Romane, cu toate ca, cu aceleasi vini ca Vlad Tepes, Stefan cel Mare a fost canonizat, in timp ce Cuza nu a fost iertat nici acum ca, a luat pamanturile pochilor(Bisericilor Ortodoxe) si acum cand  se face referire la averea nemasurata si neimpozitata a lor, se spune ca se recupereaza ce a luat A.I.Cuza. Si vom plati justificat pentru ei, inca o mie de ani de aici incolo. Sac!!!.
PS. Se zice ca Domnitorul a poposit obosit de drum, la marginea unui drum si a lasat calul sa pasca iarba si atunci a venit un vataf al manastirii proprietara locului, cu biciul si la biciuit pana a obosit(au fost si martori care au intarit ca "pochi" sunt rai), spunandu-i ca, acolo este  proprietatea manastirii si nu are dreptul sa pasca calul si nici sa stea pe margine. sa manance. Atunci s-ar fi hotarat Domnitorul Cuza sa ia averile manastiresti si sa le treaca in proprietatea Statului Roman. Secularizarea averilor manastiresti s-a facut in 1863.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu