Amazon MP3 Clips

joi, 9 februarie 2017

Strabunica

În România “grape-fruit”-ul a devenit o prezență obișnuită în rafturile magazinelor și în renumitele coșuri ale “oltenilor” abia în perioada interbelică. Revista “Realitatea ilustrată” consemna într-un articol publicat în anul 1937: “Nu sunt decât câțiva ani de când a apărut în vitrinele magazinelor de delicatese de pe Calea victoriei și de pe Boulevard o trufanda cu înfățișare străină, un fruct nou, nemaivăzut la noi, de un galben auriu care nu se aseamănă nici cu portocala, nici cu lămâia, având o formă perfect rotundă, mirosul picant, aspectul apetisant. Rari erau amatorii care cumpărau acest fruct și, neștiind cum să-l mănânce, îl aruncau după prima gustare, găsindu-l amar și neplăcut. De atunci părerea amatorilor de “grape-fruit” de Jaffa s'a schimbat cu totul...".

Continuarea aici:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu