duminică, 12 februarie 2017

Tinerea de cuvant

 

Tinerea de cuvant este rotunda


Pentru prima data vad ca  alesul care se tine de promisiunile din campania electorala, este criticat cu inversunare. Si acesta este presedintele SUA Donald Trump. Chiar  se spune si asa este ca, din prima zi dupa instalarea deplina in functie, s-a apucat sa rezolve  implementarea promisiunilor. Si nu da de la nimic inapoi chiar daca, este contrat de catre justitiarii care vor sa devina vedete si au devenit  si prin judecatorul roman ajuns in fuctie decidenta si nu prea. AM VAZUT CA Pres.TRUMP A SPUS CA PANA LA URMA, VA INTOARCE  SENTINTA DUPA CUM A PROMIS, ESTE NUMAI CHESTIE DE TIMP. I-am facut campanie electorala pe blogul meu dar, fara prea mare tragere de inima, dar acum vad ca este un om de cuvant, nu ca  libarcile noastre. Si ma refer mai mult la Primul om al tarii, mare la stat, mic la sfat. Daca alesii in functie vor sa se tina de promisiuni, le pune piedica ca un bisnitar de la coltul strazii.
Niciodata ca in cazul pres.SUA, nu poti sa faci pe placul tuturor. Este ca in bancul cu taranul si magarul. Cand mergea pe magar oamenii ii strigau ca, nu ii este mila ca el asa de mare, sta in carca magarului asa maruntel? Apoi cand a mers pe langa magar, i s-a strigat ca asa de prost este, de merge pe langa magar si magarul merge fara nici o povara asa cum a fost invatat. In sfarsit urmatorii cand ducea magarul in carca ii spuneau ca, nici asa nu este bine ca, il invata pe magar cu narav prost.Si asta dovedeste ca este diliu la cap.
Pe placul tuturor oamenilor  este imposibil sa faci.
Dar pentru un om de afaceri ajuns presedinte al celei mai puternice tari a lumii si care a dat tonul ridicat la maximum al nationalismului in lume, adica a face tot ce este bine pentru poporul sau in primul rand si apoi daca nu mai ai ce face cu banii tarii, poti sa te preocupi si de binele lumii.
Si spun asta pentru ca, politica democratiei americane nu a prins aproape pe nicaieri nici cu forta  si a facut mai mult rau decat bine. Daca nu esti obisnuit copacel, copacel cu  noua regula asa cum s-a  facut cu succes in  America, pentru ca vechimea civilizarii Americii este  numai de 200 de ani, de la venirea europenilor, s-a putut lua totul de la 0, atunci totul este in zadar in aceasta mie de ani.
Ce au hotarat europenii s-a pus in practica imediat si ascultat ca litera de evanghelie. Norocul a fost ca s-a luat ca emblematica  regula de baza a omenirii, corectitudinea prin moralitate si a fost infierata  infractionalitatea, crima, hotia. Asa a putut a se da startul unei noi lumi, cu principii sanatoase.
La noi in Romania este mai greu ca, am fost invatati mai ales in epoca fanariota sa  reusim in viata prin spaga, minciuna, eliminarea opozantilor prin crima si acum cu acesti politicieni si chiar cu altii care vor veni, orice incercare va da gres. Curatarea  cancerului societatii se va putea face numai cu forta si prin violenta( ca de buna voie nu se poate ) si la aceasta operatie se opun multi ca, doar suntem in democratia originala cu capul spart si rupta in chiur, impusa de  societatea  europeana, care ne mana ca pe vite. Si lor le convine....
Pudibonderia nu ne da voie sa actionam. Ioana D'Arc ce zicea ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu