sâmbătă, 4 martie 2017

Vorbarie goalaO idilă ca un scenariu de film: Octavian Goga şi Veturia Mureşan, dragoste,

PLANUL EUROPEI PENTRU ROMANIA ESTE, SA CONTINUAM IN VITEZA A DOUA. DAR LA FURAT TOTUL DIN ROMANIA A FOST DE ACUM 10 ANI LA VITEZA INTAI.
Vad ca se vaita maharii europeni ca, Marea Britanie va iesi din UE, fara a da nici un ban. Bravo lor, ca tin cu tara lor nu cu jefuitorii tarii lor.Va aduceti aminte ca s-au suparat deoarece, UE a suplimentat contributia Marii Britanii cu inca  1,300 miliarde euro, fata de ce aveau de plata intr-un an bun. Deci gandul UE era sa-i tina pe toti la foc mic si pe noi romanii, la firul ierbii. Mari excroci !!!Si cine sarea bariera, era taxat ca un infractor de drept comun.
La noi in dezbaterile politice la tv. vedem numai cum se complimenteaza unii pe altii, in rest nimic. Asa cum ni se spunea in copilarie la sfarsitul unei sesiuni de dojana, ce ai inteles ? NIMIC!
Vad ca stralucitul poet, orator, membru al Academiei Romane si Prim Ministru Octavian Goga(1881-1938), este dat uitarii pe nedrept.  Nevasta a doua, Veturia se spune ca a fost spioana lui Hitler si a regelui Carol al-2-lea si din ordinul celui din urma a fost ucis de  cea careia i-a scris versurile urmatoare predestinate: (Pentru Veturia si-a lasat nevasta).

O clipa
Abia ne-am revăzut o clipă
Şi iar ne-a despărţit talazul
Pândea din umbră nenorocul
Când tu-mi încolăceai grumazul.
Dar revederea noastră mută
A fost de-ajuns ca să-nfiripe
Un înţeles de-o viaţă-ntreagă
În fâlfâirea unei clipe.
Mi s-a părut că-n largul mării,
În noaptea neagră şi afundă,
Văd la lumina unui fulger
O luntre care se cufundă.
Tacerea ta
Mai tii tu minte noaptea-ntai,
O noapte umeda, albastra;
In pacea ei infiorata
Vorbea numai tacerea noastra.
De-atunci atatea nopti trecura,
Tot nopti cu soapte si cuvinte.
Din cate-alaturi povestiram,
Nimic nu-mi mai aduc aminte.
Dar pana-n clipa de pe urma
Fermecatoare-o sa-mi ramaie
Si-o sa-mi vorbeasca totdeauna
Tacerea ta din noaptea-ntaie
A scris si el despre vorbaria goala.
Dar  este nedreapta atitudinea de uitare a acestui mare om de stat, pe motiv ca am primit bice de la papionatii Europei, sa nu scoatem in relief pe nationalistii din trecut si din prezent, pentru ca numai ei le  trag scaunul de sub chiur, si de unde mai papa ei la viteza intai totul ????
Mari excroci, demni de ultima satra de tigani ca, de acolo parca ar fi.
Dar vad ca NATIONALISTII sunt pe cai mari peste tot in lume si lingaii cauta sa le pune numai piedici deoarece, pe cine mai capusaza ei  fara munca ? ! Puschea pe limba !! Oare Jana D'Arc cu care defileaza FNF in campania electorala, nu este buna ca exemplu si pentru noi ?Ce zicea acum  600 de ani ????

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu