miercuri, 5 aprilie 2017

Privind retrospectiv

Daca vreau sa scriu despre un subiect un articol, nu stiu pe ce subiect sa ma concentrez caci, viata noastra este trepidanta si avem in fata zeci de subiecte importante si nu prea. Parca totul este pus de un regizor magician care, parca vrea sa ne tina ocupati, sa avem ce "rumega" tocmai pentru a fi sustrasi de la problemele grele ale tarii, ale noastre ale tuturor si aruncati sa ingurgitam probleme minore, ridicate la rangul de "probleme stringente" ale tarii, demne mai mult de administratia oraselor de provincie. Nu mai spun "glumitele"  de mana a doua expuse noua de politicieni asa zisi de mana intai dar, scosi in fata asa cum sunt aduse la suprafata apelor de vartejuri din  adancuri, hoituri si gunoaie, cand apele se linistesc.
Cine oare sa fie magicianul care ne vrea prosti si ocupati tot timpul cu tot dinadinsul?
Nimic din ceea ce ar trebui sa constituie subiecte "fierbinti" nu sunt luate in seama si sunt date in spate de tot felul de nimicuri ca, nasterea unor progenituri ale unor.... de mana intai sau mana a doua,
Important este ca in cunostinta de cauza, ne lasam singuri sabotati si toate acestea cu multa placere, fara a opune rezistenta, numai de dragul mimarii demnitatii umane personale. Dar nu este asa si ne  scufundam mereu in hardaul cu cacat al existentei nostre milenare, tociti de  miraculoasele extravagante ale vietii cotidiene de  2 lei, care nu ne ajuta cu nimic, numai ca noua ni se vor arunca arareori vorbe ca, "au primit ce au meritat". De ce noi romanii sa reactivam actiunile istorice ale grecilor si romanilor? Au fost, dar acum nu mai sunt decat niste degenerati ale celor care au fost. Dar ceva dupa ei a ramas si ne folosim in politica mai ales,  de acele jaloane ale democratiei, ale progresului omenirii. Dupa noi ce s-a ales ? AM FOST  BUNI,  PREA BUNI, DAR NUMAI BUNI PENTRU A FI LUATI DE PROSTI SI TOT ASA, PANA NE-AM PROSTIT DE TOT.
 SI EU CARE SPERAM CA IN SCURTA PERIOADA CE O MAI AM DE TRAIT PE ACEST PAMANT, SA VAD MACAR,  UN PAS FERM IN DIRECTIA BUNA...
Ce zicea Ioana D'Arc, emblema FNF, acum 600 de ani ? Daca nu acum, atunci cand ? Daca nu noi, atunci cine ?
 Ia sa luam si noi emblema Vlad Tepes ? De ce sa ne fie rusine cu el, caci este infierat pe nedrept de cruzimi, care se intamplau cotidian si atunci si acum!
Vad ca in propaganda musulmana  facuta ca justificare, contra acaparatorilor de  destine mai ales europeni, fata de tarile musulmane, se arata cat de cruzi erau "cruciatii" cum ii numesc ei si acum pe europeni care, au pornit sa  crestineze Orientul mijlociu, si spun ca fac acelasi lucru acum in sens invers. Si ce s-a ales de CRUCIADE ? S-au tocat milioane de vieti cu minti infierbantate de crestinism, de-a lungul a sute de ani!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu